Taksikuski | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Taksikuski

Из юмористической книги «Большой финский справочник-определитель людей». Для хорошо знающих финский язык.


Taksus Läskys

 

Ulkonäkö. Taksikuskit kuuluvat samaan ammattiautoilijoiden ylälajiin kuin rekkakuskit. Tämä selittää lajille tyypilliset ruumiinrakenteet, joita on kahta sorttia: hervottomat läskit (noin 70 % lajin edustajista) ja hintelät mikkihiiret (25 %). Normaalipainoisuus on harvinaista (5 %). Kiusallisen vartalonsa taksikuski verhoaa yleensä vitunaikaiseen puhkikuluneeseen nahkatakkiin ja kulahtaneisiin suoriin housuihin. Myös svetareita esiintyy yleisesti.

Tiedot ja taidot. Taksikuskeilla on oikea ratkaisu kaikkeen, muun muassa poliittisiin ongelmiin («puolelle eduskunnasta kenkää ja lopuille turpaan”), oman elinpiirin (1. kaupungin) ruuhkiin (’’puistot asfaltiksi, vihreä aalto kaikkialle ja polkupyörät sulatusuuniin”) ja maahanmuuttopolitiikkaan (”EI NEEKERIUKKOJA MEILLE!!1”). Ja mikäpä pätevöittäisi paremmin joka alan asiantuntijaksi kuin juoppojen kuskaaminen ja tolpalla räkiminen.

Vuorovaikutus. Taksikuski on virallisesti asiakaspalvelutehtävissä, mikä ei kuitenkaan tyypillisesti ilmene asiakkaiden auttamisena. Taksikuskille asiakaspalvelua nimittäin on se, että osaa ajaa autoa muita paremmin. Mitä pienempiä pihakatuja ja ilman navigaattoria, sitä parempi. Tähän ydintehtäväänsä taksikuski keskittyy siinä määrin intensiivisesti, ettei malta poistua ratin takaa edes silloin, kun kyytiin on könyämässä etelänmatkalta viiden laukun kanssa palaava neliraajahalvaantunut näkövammainen. Verbaalisesti taksikuskit ovat kovin köyhiä, mikä aiheuttaa ongelmia sellaisten yksilöiden kohdalla, jotka eivät tajua pitää tapaansa kiinni.

Esiintyvyys. Taksikuskit pesivät pääsääntöisesti Mersu-merkkisissä henkilöajoneuvoissa. Mikkihiirimäiset yksilöt voivat piilotella myös Priuksissa tai muissa sähkörimpuloissa. Suurimmat taksikuskikeskittymät sijaitsevat suurten kaupunkien liikenteellisissä solmupisteissä, kuten rautatieasemilla. Toinen varma bongauspaikka on lähin Shell-huoltamo, jossa laji tyypillisesti ruokailee. Tämä onkin lähes ainoa ympäristö, jossa taksikuskin voi tavata pesänsä ulkopuolella. Toinen vaihtoehto on odottaa lama-aikaa. Silloin taksikuski hylkää pesänsä lopullisesti ja vetäytyy johonkin syrjäiseen lähiöyksiöön turruttamaan keskushermostonsa keskikaljalla.

Pasan ja Atron arivo. Taksikuski on laumaeläin ja esiintyy usein lajitoveriensa kanssa, mutta nämä lajitoverit eivät pysy aina samoina. Lisäksi populaation kokoa rajoitetaan lakisääteisesti. Taksikuski on äärimmäisen hyödyllinen, kun olet itse humalassa, mutta siitä huolimatta valtaosa yksilöistä on aivan helvetin ärsyttäviä rattiperseitä.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2018/03/09/taksikuski/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.