Sinkku-Arja lähti ulkomaille | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Sinkku-Arja lähti ulkomaille


Sinkku-Arja lähti ulkomaille


Kun asuin Keniassa ja tutustuin ihmisiin, puheenaiheeksi nousi usein perhesuhteeni. Olin 32-vuotias ja perheetön. Länsimaissa ei ihmetellä, vaikka on 32-vuotiaana vielä sinkku. Afrikassa asia on toisin. Kenialaiset ystäväni olivat pahoillaan puolestani. “Älä sure. Olet vielä niin nuori, että voit saada perheen.” he lohduttivat minua. Afrikkalaisille perheettömyys ja lapsettomuus ovat melkein pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua.

Toinen mielenkiintoinen keskustelunaihe oli varallisuus. Valkoihoisia pidetään aina rikkaina. Kun kerroin, ettei minulle jäänyt Suomeen kuin pari huonekalua ja vanha polkupyörä, he ihmettelivät, missä minun koti on. Kerroin, että Suomessa erityisesti nuoret, kotoansa muuttaneet ihmiset asuvat vuokralla. Omakotitalokin rakennetaan usein vuokratontille. Tämä oli kenialaisille täysin käsittämätöntä: jos et omista maata, niin mihin sinut sitten haudataan, kun kuolet. Kun kenialainen kuolee, hänet haudataan suvun maalle, vaikka hän olisi asunut Amerikassa. Ne, jotka asuvat kaupungissa, omistavat aina palan maata kotiseudulta. Tähän liittyy myös se, että afrikkalaiselle ihminen on olemassa niin kauan kuin hänet muistetaan.

Перевод:

 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/07/01/sinkku-arja-lahti-ulkomaille/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.