Pirkosta ei tullut karjakkoa | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Pirkosta ei tullut karjakkoa

Жизнь как история


Olen syntynyt pienessä kylässä Keski-Suomessa. Asuin koko lapsuuteni samassa talossa. Vanhemmillani oli pieni maatila ja pieni talo, joka oli rakennettu sodan jälkeen. Se oli vaatimaton talo, koska vanhempani olivat hyvin köyhiä. Minulla on kolme siskoa ja yksi veli. Äiti ja isä olivat maanviljelijöitä. Heillä oli muutama lehmä ja muitakin eläimiä. He tekivät koko ajan työtä. Isä kävi joskus myös kodin ulkopuolella töissä, hän teki kaivoja ja rakensi vesijohtoja.

Leikin lapsena siskoni ja naapurin tyttöjen kanssa metsässä, joka oli kotimme lähellä. Meillä oli kesäisin intiaani- ja lännensankari- leikkejä. Pelasimme paljon pelejä. Koko kylän lapset urheilivat ja urheilukilpailussa kävimme kesän aikana usein. Leikin mielelläni kotileikkiä. Sain joululahjaksi nuken, jonka nimi oli Kerttu. Siskoni mielestä se oli typerä nimi nukelle, ja hän kiusoitteli minua siitä aina. Mutta nuken nimi oli silti Kerttu. Ja Kerttu oli ihana nukke. Minun lempiruoka oli karjalanpiirakat, joita äiti usein teki. Lapsena olin mielelläni auttamassa navettatöissä. Ruokin vasikoita ja lehmiä. Naapurin täti oli joskus sanonut, että minusta tulisi hyvä karjakko. Se jäi mieleeni ja puhuin itsekin, että minusta tulee karjakko.

Ammattihaaveet muuttuivat, kun olin aloittanut lukion. Silloin halusin lastentarhanopettajaksi, mutta ei minusta tullut sitäkään. Olen tehnyt monenlaisia töitä ja käynyt erilaisia kouluja ja huoltanut perhettäni. Asun nyt taas maalla ja hoidan mieheni kanssa pientä tilaa. Sen lisäksi käyn kodin ulkopuolella töissä, jotta saamme kaikki laskut maksetuksi. Loppujen lopuksi minusta tulikin sosiaalityöntekijä.

Перевод:

 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/06/12/pirkosta-ei-tullut-karjakkoa/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.