Uskovainen | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Uskovainen

 

 


Текст из юмористической книги «Большой финский справочник-определитель людей».


Beliemus Omnius

Lajikäyttäytyminen. Uskovainen elää elämänsä pääsääntöisesti muiden uskovaisten joukossa. He kokoontuvat kirkoissa tai vastaavissa ja vaahtoavat agendaansa toisilleen, eivätkä heidän lapsensa tyypillisesti saa leikkiä omien lastesi kanssa. Sisäsiittoisuus on tietenkin muulle maailmalle hyväksi, mutta hallitsemattomaksi äidyttyään se tuottaa ongelmia kaikille.

Maailmankatsomus. Uskovainen näkee kaikissa asioissa jumalansa kosketuksen ja merkityksen. Nämä sympaattiset epelit voivat todistetusti elää koko elämänsä kollektiivisen harhan vietävänä. Omaa moraalikäsitystä uskovaisilla ei ole, vaan heidän uskontonsa määrittelee sen heille valmiiksi. Tämä on vaarallinen tie, sillä jos oman käsityksen mukaan kaikki moraali tulee jumalasta, ei todennäköisesti voi nähdä moraalia sellaisissa ihmisissä, jotka jumalaan eivät usko.

Ulkonäkö. Uskovaiset näyttävät pääsääntöisesti idiooteilta. Osassa tapauksista tämä johtuu siitä, että uskonto pakottaa tietynlaiseen pukeutumiskoodiin (huivit, kummituspuvut ja kaikenlaiset killuttimet). Mielenkiintoista on, että myös vapaampien uskontokuntien edustajat näyttävät yleensä urpoilta. Kellään ei tunnu olevan tietoa siitä, mikä voima saa heidät pukeutumaan mitäänsanomattomiksi harmaiksi hiirulaisiksi.

Tavat ja tavoitteet. Tavoitteena tällä porukalla on elää kurinalaisesti «täällä”, jotta voivat joskus elää iankaikkisesti «siellä”. Hommassa on tietty kaikki perseellään, sillä jos kuvitelee, että varsinainen show alkaa vasta sitten kun saa mullat päällensä, ei ole paljoakaan syitä tsempata silloin kun se samainen multa vielä tallaantuu omien askelten alla.

Lisääntyminen. Harmillisen usein uskovaisten tarkoituksena on lisääntyä. Tämäkin tehtävä on muuten ylhäältä annettu (tulkaa opetuslapsikseni ja täyttäkää maa tjsp.). Lisääntyminen tapahtuu kahdella tavalla: ensinnäkin, uskovaiset pyrkivät käännyttämään muita ihmisiä joukkoihinsa esimerkiksi pimpottamalla heidän ovikellojaan (joo, ei mekään tiedetä, miten ovikellon pimpottaminen voisi johtaa käännytykseen). Toinen tapa on synnyttää uusia uskovaisia (vaikka laissa höpistään uskonnonvapaudesta, ei uskovaisten lapsilla yleensä ole vaihtoehtoja). Ehkäisyn tai järjen käyttö ei tiettävästi koskaan ole noussut turhan keskeiseen rooliin tämän ihmistyypin elämässä.

Pason ja Atpon varoitus. Uskovainen osaa tuottaa sinulle huonon omantunnon valinnoistasi ja irstailuistasi pelkällä katseellaan. Ylipäätään he ovat helvetin ärsyttäviä paasaajia, joten neuvomme on: vahva vältä.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2019/05/18/uskovainen/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.