Punkkari | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Punkkari

Текст из юмористической книги «Большой финский справочник-определитель людей».


Kontribus Minimus

Ulkonäkö. Punkkareiden tunnistaminen on naurettavan helppoa, mikä johtuu heidän naurettavasta ulkonäöstään. On lävistyksiä, räikeitä meikkauksia, nahkaa ja farkkua, rumasti värjättyjä ja pystyyn nostettuja tukkia sekä hakaneuloja ja kangasmerkkejä, joiden olisi luullut jo vuosikymmeniä sitten painuneen unholaan. Nimen ’’Sex pistols” voi kirjoittaa mihin tahansa, eikä sitä ilmeisesti edelleenkään tuomita kiusallisuuden ennätyssuorituksena, mitä sen kaiken järjen ja oikeudenmukaisuuden mukaan pitäisi olla.

Levinneisyys. Punkkareita näkee enimmäkseen kaupungeissa, huonoja yhtyeitä kokoavissa musiikkitapahtumissa sekä toisinaan virkavallan käsissä. Öiseen aikaan liikkuvat saattavat joskus nähdä heitä suttaamassa paikkoja spray-pullojen kanssa, joskin suttaaminen ei tietenkään ole punk-pellejen yksinoikeutta. Ihmisen sivistyksen kasvaessa punkkareista on tullut kaikeksi onneksi aiempaa harvinaisempia.

Vuorovaikutus. Punkkarit luovat ympärilleen vastenmielisyyden mutta toisaalta myös pelon auraa. Heihin ei mielellään oteta kontaktia, eivätkä he sitä itsekään juuri tee vaan nauttivat omissa oloissaan pysymisestä. Siitä on mahdollista nauttia muidenkin, koska tarjolla oleva seura ei pidä sisällään mitään tavoittelemisen arvoista.

Maailmankatsomus.Punkkareiden mielestä kaikki on perseestä, systeemi on mätä ja kaikki poliitikot tulisi lahdata. Asennepuolella kaikki on siis kunnossa, mutta lajin suosima epämääräinen anarkismi ja seinille syljeskely ei ihan lähivuosikymmeninä ole tuomassa mitään muutosta vallitsevaan tilaan. Niinpä punkkarit jäävätkin historiaan ylikasvaneina räkänokkina, joiden ainoa ansio oli painovoimaa uhmaavien kampausten luominen. Myös miehille.

Yhteiskunnallinen panos. Uskottavuutta toisi yhdenkin realistisen ajatuksen julkituominen. ’’Kytät on natseja” -tyylinen kommentointi lämmittää varmasti mieltä yhtä hyvin kuin taskulämmin jallu itsenäisyyspäivän kuokkavierailuissa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kritisoitavien asioiden muuttamisen kanssa.

Työllistyminen. Ei tunnettuja tapauksia.

Pasan ja Atron tuomio. Niittivyöllä kattoon kiikkumaan.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2017/05/08/punkkari/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.