Жизнь как история: Niina on työnantajan unelma | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Niina on työnantajan unelma


Minun ammatti on sairaanhoitaja. Olen nyt 29-vuotias. Valmistuin sairaanhoitajaksi seitsemän vuotta sitten, mutta en ole vielä saanut vakituista työtä. Valmistumisen jälkeen tuurasin aluksi lähihoitajien kesälomia. Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt sairaanhoitajana Turun seudulla monissa sairaaloissa. Pisin työsuhde on kestänyt viisi kuukautta. Töitä on ollut koko ajan tarjolla. Työttömänä olen ollut hyvin vähän. Mutta on vaikeaa elää muutaman viikon pätkissä. Lisäksi on vaikeaa aina hypätä uuteen työhön, uudelle osastolle. Kaikessa ei voi olla ammattilainen.

Toisaalta, hyvä puoli tässä on se, että opin koko ajan uutta. Tylsää ei ole ollut, mutta mieluiten haluaisin saada pysyvän työpaikan. Olisi kiva, jos olisi samat työkaverit ensi viikollakin. Haluaisin tietää etukäteen, mitä ensi viikolla teen. Tulevaisuus tuntuu nyt aika epävarmalta ja työmotivaatio alkaa olla hukassa. On raskasta olla koko ajan joustava. Asuntoakaan en voi ostaa, koska pätkätyöläisen on vaikeaa saada pankista lainaa. Tarvitsisin ainakin hyvät takaajat.

Virkoja ei kuitenkaan tällä alalla ole kovin usein auki. Sitä paitsi monet virat muutetaan nykyään toimiksi. Eilen viimeksi jätin paperit yhteen kotisairaanhoitajan toimeen, joka oli auki Turussa. Luultavasti en sitä paikkaa saa. Yritän kuitenkin aina ajatella positiivisesti. On hyvä, että töitä on nyt. Lisäksi olen oppinut elämään tässä hetkessä. Elämä on nyt. En tee mitään viiden vuoden suuria suunnitelmia, koska tulevaisuudesta ei tiedä.


 

Перевод:

 

 

 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/10/27/elama-tatinaksi-niina-on-tyonantajan-unelma/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.