Tavallisimmat ateriat * Термины, описывающие повседневный приём пищи | Финляндия: язык, культура, история Что, как и когда финны едят в течение дня.
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Tavallisimmat ateriat * Термины, описывающие повседневный приём пищи


Что, как и когда финны едят в течение дня.


Aamiainen

Hotelliaamiainen tarjoillaan yleensä klo 7.00-11.00 viikonpäivästä riippuen. Se voidaan tarjota noutopöydästä, mutta se voidaan myös osittain tai kokonaan tarjoilla pöytiin. Aamiaisen voi myös tilata hotellihuoneeseen normaaliin aamiaisaikaan. Hotelleissa voi olla tarjolla mannermainen, englantilainen tai amerikkalainen aamiainen, mutta Suomessa suositaan yleensä suomalaista aamiaista.

Suomalaisella aamiaisella syödään yleensä paljon. Aamiaiseen kuuluu kahvia tai teetä, erilaisia leipiä ja mahdollisesti myös karjalan-piirakoita. Leikkeleenä tarjotaan graavisuolat-tua kalaa, silliä, erilaisia lihaleikkeleitä ja juustoa. Lisäksi tarjotaan puuroa, mysliä, muroja, jogurttia, keitettyjä kananmunia, tuoremehua, makeaa kahvileipää ja hedelmiä.

Brunssi

Brunssi on aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, joka syödään myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas. Brunssilla tarjotaan erilaisia munaruokia, kala- ja liharuokia, lämpimiä leivonnaisia, pannukakkuja ja hedelmiä. Brunssilla juodaan lisäksi kahvia tai teetä ja samppanjaa tai kuohuviiniä.

Lounas

Lounas tarjoillaan yleensä klo 11.00-15.00. Lounaan ruoat valmistetaan arkisista raaka-aineista ja nopeilla työmenetelmillä. Perinteinen ravintoloissa tarjoiltava lounas sisältää alkuja pääruoan sekä kahvin tai jälkiruoan. Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan lounasta.

Päivällinen

Päivällinen tarjoillaan klo 17.00-19.00. Päivällisessä on yleensä kolme ruokalajia. Nykyisin monissa ravintoloissa päivällinen on yhdistetty lounaan jatkeeksi nimellä lounas-päivällinen. Päivälliseen käytettävät raaka-aineet ovat lounaaseen verrattuna korkeatasoisempia ja kalliimpia. Erillinen päivällislista ei ole kovin yleinen suomalaisissa ravintoloissa.

Illallinen

Illallinen tarjoillaan klo 19.00-21.00. Illallinen sisältää 4-6 toistaan täydentävää ruokalajia.

Yöruoka

Yöruoka on nimensä mukaan myöhään illalla tai yöllä tarjottava ruokalaji. Yöruoat ovat voimakkaasti maustettuja sekä helppoja ja nopeita valmistaa. Yöruokana voi olla esim. vuoka-ruokia, lämpimiä voileipiä tai täytettyjä ohukaisia.

Pikaruoka-ateria

Pikaruoka valmistuu muutamassa minuutissa ja se syödään joko valmistuspaikassaan tai se viedään kotiin tai työpaikalle. Pikaruoka-aterioita syödään aamusta myöhäiseen yöhön joko välipalana tai niillä korvataan muunlainen ateria. Pikaruokia ovat mm. erilaiset hampurilaiset.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2023/02/19/tavallisimmat-ateriat-terminy-opisyvayushhie-povsednevnyj-priyom-pishhi/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.