Hyvin kuuluu! * Урок 2 | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Hyvin kuuluu! * Урок 2

Аудиоматериалы с текстовой транскрипцией для изучающих финский язык. Уровень владения языком B1.


 


Kuka moittii ketä?


Henkilöt: Neljä eri puhujaa


Puhuja A

Nyt tämä peli saa loppua. Tää on jo kolmas Ilta peräkkäin, kun sä tuut liian myöhään kotiin. Me ollaan sovittu, että arki-iltoina sä olet kotona iltauutisten aikaan. Nyt kello on taas kymmenen. Sun koulutyö kärsii, jos sä et mene ajoissa nukkumaan.

Puhuja В

Ja taas noi sun sukat on lattialla. Me ollaan oltu yhdessä kohta kymmenen vuotta, ja vieläkään sä et oo oppinut, missä pyykkikori on! Voisitko sä edes joskus käyttäytyä niin kuin normaali ihminen ja laittaa ne sukat kaappiin tai pyykkikoriin? Vai luuletko sä, että mä oon joku siivousautomaatti? Häh?

Puhuja С

Sitä vaan ihmettelen, että miten tällainen jauheliha oli teillä hyllyssä. Mää en ollenkaan huomannut, että tässä oli viimeinen myyntipäivä jo eilen, ennen kuin mää menin kotiin ja otin nää ostokset kassista. Tästä tuli mulle nyt kovasti vaivaa, kun pitää edestakaisin ravata kaupan ja kodin väliä, ja jäi se ruokakin tekemättä, kun te myytte vanhaa jauhelihaa. Ennen täällä palvelu aina toimi hyvin.

Puhuja D

Siitä vaan haluaisin jutella, et kun en saanut eilen oikeastaan ollenkaan nukuttua, kun teiltä kuului niin hirveä meteli koko yön. Ymmärrän kyllä, että nuorilla on juhlia ja on kiva tavata kavereita, mutta kyllä se viimeöinen oli jo liikaa. Että jos voisitte seuraavalla kerralla ottaa huomioon, että tässä talossa asuu muitakin ihmisiä.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2018/04/16/hyvin-kuuluu-urok-2/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.