Poliitikko | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Poliitikko


Текст из юмористической книги «Большой финский справочник-определитель людей».


Cusetus Lässys

 

Ulkonäkö. Näätämäinen, puoluekantaa noudatteleva (kokkareilla kovat kaulassa, muilla löysät).

Agenda. Poliitikon keskeisin tehtävä minä tahansa ajankohtana on turvata selustansa ja mahustansa. Tämä johtuu siitä, että poliitikko ei osaa mitään reaalimaailmaan liittyvää ja hänen suurin pelkonsa on politiikan myllystä pois putoaminen. Pelko on aiheellinen, sillä kaikki poliitikot ovat perseestä ja sietäisivät tulla leivotuiksi. Tämän lisäksi pitäisi ajaa jotain poliittista asiaa. Helpoiten tämä onnistuu joko yksityisautoilijoiden, joukkoliikenteen käyttäjien tai työmatkapyöräilyöiden persettä nuolemalla.

Lajikäyttäytyminen. Poliitikko lupaa tarvittaessa isoäitinsä (tod. näk. kuollut) vaalien alla uskoessaan tulevansa valituksi. Harvinaista ei myöskään ole aina oikeassa oleminen, ainakin omasta mielestään. Kaikkia yksilöitä yhdistää kuitenkin eniten oikeiden töiden vieroksuminen. Tämä on täysin ymmärrettävää — miksi tavoitella jotain, johon ei ole mitään annettavaa?

Vuorovaikutus. Tavanomaisesti poliitikko puhuu pirusti välittämättä esim. sellaisista pikkuseikoista kuin että onko jotain sanottavaa vai ei. Harvinaista ei ole myöskään lauseiden aloittaminen tyylillä ’’meillä <puolueen nimi> on jo pitkään oltu sitä mieltä, että…” Tiedostaa sanottavansa niukkuuden, mutta puhuu silti. Koko ajan. Aina.

Tiedot ja taidot. Tietoina töiden vieroksunta, taitoina ei sitäkään.

Säälittävyys. Riittävän suuri.

Työhön vaadittava osaaminen. Rajaton kantti kuunnella idiootteja (tai olla sellainen itse), tyhjäsuisuus ja/tai koulukiusattuus.

Alalajit. Poliitikolla on useita tunnettuja alalajeja. Näitä ovat mm. populistit, ei mitään annettavaa mihinkään -tyypit (vrt. Mikko Alatalo), nollapääjulkkikset (vrt. Mikko Alatalo), tosielämästä vieraantuneet broilerit (vrt. poliittiset broilerit), yhden asian tyhjänpuhujat ja monen asian tyhjänpuhujat. Tuntemattomimpana, mutta myös eniten tuhoa aikaansaavana alaryhmänä on mainittava siltarumpupoliitikot. Nämä nollapäät ovat valtakunnan politiikassa ’’ansioituneita” kurahousuja, jotka kuitenkin ajavat kiivaimmin jotain oman kotipaikkansa marginaaliasiaa. Lähinnä siis omaa moottoritienpätkää/korkeakoulua/lentokenttää tai muuta vastaavaa hyödyttömyyttä.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2017/02/07/poliitikko/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.