Жизнь как история: Erkin viriili* vanhuus | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Erkin viriili* vanhuus


Synnyin* sodan jalkoihin ja kuulun siksi suuriin ikäluokkiin. Minun ammatti on laborantti, ja olin 70-luvulla jonkin aikaa töissä isossa kemiantehtaassa. Muutimme kuitenkin toiselle paikkakunnalle, ja siksi vaihdoin työpaikkaa. Jäin viime vuonna varhaiseläkkeelle kunnan kiinteistönhuoltajan työstä, koska minulla on vähän terveysongelmia. Minulla oli mukavia työkavereita, ja meillä oli hyvä työilmapiiri.

Minulla on kolme aikuista lasta, joilla on omat perheet. Minä olen ylpeä isoisä. Perhe on minulle tärkein asia elämässä. Olen paljon tekemisissä lasteni kanssa, koska minusta on tärkeää, että me olemme läheisiä. Hoidan lastenlapsiani usein ja autan lasten perheitä myös muuten.

Minä erosin vaimosta 15 vuotta sitten. Hän asuu nyt muualla. En ole yksinäinen, vaikka asun yksin. Minulla on paljon harrastuksia. Käyn harrastajakirjoittajapiirissä ja kirjoitan minun omaa elämäkertaa. Haluan antaa sen muistoksi lapsille. Olen saanut myös tuttuja eläkeläisten tietokonekursseilta. Minun mielestä eläkeläisenäkin on tärkeää harrastaa ja olla ihmisten kanssa. Jos olen vain kotona, olen heti vanha ja sairas, mutta kun olen ystävien kanssa, olen terve nuori leijona.


 * viriiliполный сил (часто с оттенком, намекающим на мужскую сексуальность)

** Есть некоторое противоречие с другими учебниками, где говорят о том, что про неумершего человека в таком случае употребляется перфект.

Перевод:

 

 

 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/11/06/zhizn-kak-istoriya-erkin-viriili-vanhuus/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.