Жизнь как история: Riikka kierrättää | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Riikka kierrättää

Olen asunut lapsuuteni maalla Pohjois-Suomessa. Minun perhe on hyvin uskonnollinen, ja muistan lapsuudesta tarkasti pyhäkoulut ja lastenleirit kesäisin. Myöhemmin olin ohjaajana lasten- ja nuortenleireillä ja kuljin muutenkin vain oman seurakunnan piireissä, koska siellä oli turvallista ja tuttua. Lapsena halusin aina sairaanhoitajaksi, koska halusin auttaa ihmisiä.

Pienestä kylästä on kuitenkin vaikea löytää työtä, joten muutin lähikaupunkiin. Siellä minulla ei ollut heti tuttuja, enkä löytänyt enää sopivaa seurakuntaa, jossa olisin voinut tutustua ihmisiin. Olin töissä jonkin aikaa päiväkodissa ja sairaalassa, mutta pian huomasin, että kaipasin vähän erilaista työtä. Tutustuin erääseen ruotsalaiseen tyttöön, joka opiskeli tanssia, ja kiinnostuin itsekin. Minä olen aina ilmaissut itseäni liikkumalla ja hain opiskelemaan tanssia Tukholmaan. Nyt tiedän, että olen valinnut oikean alan. En enää kulje seurakunnan piireissä vaan olen muuttanut aika radikaalisti elämäntapojani. En elä mitään kahdeksasta neljään elämää, vaan olen eräänlainen vapaa taiteilija. Perhe vähän ihmettelee minun elämäntapaa, kun asun lähiössä vähillä rahoilla. Sairaanhoitajanakin olisin saanut enemmän rahaa kuin nyt. Mutta raha ei ole minulle tärkeää. Kuljen paljon kirpputoreilla ja teen myös löytöjä purkulavoilta. Olen kalustanut koko yksiöni kirpparihuonekaluilla ja olen tosi tyytyväinen tulokseen.

Töitä on aika vähän, mutta opetan lapsille tanssia sivutoimisesti ja joskus teen koreografioita. Minusta on ihanaa olla vapaa. Enää en voisi elää tiiviissä seurakuntayhteisössä, koska haluan ajatella vapaasti. Äiti kävi minun luona kylässä ja järkyttyi, kun kerroin, että löysin aamiaisleivät kaupan roskiksesta. En halunnut järkyttää äitiä, mutta minusta on tärkeää, että jokainen saa itse vapaasti aikuistua ja valita oman elämäntavan.


kierrättääпускать в рециркуляцию, пускать в повторное использование (например, когда мы собираем и сдаем макулатуру)

enkä löytänyt enää sopivaa seurakuntaa – Риика явно относилась к лестадианцам или к какому-то аналогичному религиозному herätysliike – движению религиозного обновления – поэтому она и не может найти в новом городе “подходящий церковный приход”

purkulavoiltapurkulava – когда сносят дом, около него ставят металлический контейнер-ящик без верха, куда выкидывают все ненужное


 Перевод: 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/09/08/zhizn-kak-istoriya-riikka-kierrattaa/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.