Фраза «alkaa tekemään» больше не ошибка! | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Фраза «alkaa tekemään» больше не ошибка!


Ilmaisu «alkaa tekemään» on tästä lähtien hyväksyttyä yleiskieltä.

Uusi suositus otetaan huomioon Kotimaisten kielten keskuksen julkaisemissa kielenhuollon ohjeissa ja Kielitoimiston sanakirjan tulevissa versioissa. Suomen kielen lautakunta tiedotti päätöksestään keskiviikkona.

Aikaisemmin kielenhuollon ohjeena on ollut, että kirjakielessä oikea muoto on «alkaa tehdä». Muotoa alkaa tekemään on pidetty murteellisena ja puhekielisenä. Nykyisin se on kuitenkin levinnyt ja yleistynyt käyttöön kaikkialla Suomessa. Kielitoimiston mukaan «alkaa tekemään» -ilmaus on ollut jo vuosia kestoaihe Kielitoimiston neuvontaan tulleissa kysymyksissä. Viimeksi ilmaisun hyväksymisestä kirjakieleen keskusteltiin lautakunnassa vuonna 2004. Tuolloin aiempi ohjeistus jätettiin ennalleen.

STT

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/02/05/fraza-alkaa-tekemaan-bolshe-ne-oshibka/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.