Finnair. Sinivalkoinen ja sopivan kokoinen lentoyhtiö * Текст | Финляндия: язык, культура, история Из книги "Suomi. 100 menestyksen vuotta" - "Финляндия. 100 лет успеха", в которой рассказывается 100 историй успеха, сделанных финнами за время своей независимости. Несмотря на несколько рекламный характер книги, надо признать, что финны на самом деле добились многого. Вопрос в том, сумеют ли они это сохранить в следующем столетии, которое начинается очень тревожно.
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Finnair. Sinivalkoinen ja sopivan kokoinen lentoyhtiö * Текст

Из книги «Suomi. 100 menestyksen vuotta» — «Финляндия. 100 лет успеха», в которой рассказывается 100 историй успеха, сделанных финнами за время своей независимости. Несмотря на несколько рекламный характер книги, надо признать, что финны на самом деле добились многого. Вопрос в том, сумеют ли они это сохранить в следующем столетии, которое начинается очень тревожно.


Kansainvälisesti arvostettu lentoyhtiö, joka pitää kärkisijaa yhtenä vanhimmista ja luotettvimmista lentoyhiöistä. Finnair on onnistanut tuomaan maailmaan lähemmäs suomalaisia, mutta vienyt ahkerasti myös Suomea maailmalle.

Perustettu: 1923, Helsingissä

AERO-nimellä toimintansa aloittanut Finnair on kasvanut yhden koneen yrityksestä yli kymmenen miljoonaa matkustajaa vuodessa kuljettavaksi lentoyhtiöksi, joka keskittyy Euroopan ja Aasian väliseen liikenteeseen. Finnair on kehittynyt myös yhdeksi maailman arvostetuimmista ja luotettavimmista lentoyhtiöistä.

Ilmailualaa horjuttavat herkästi erilaiset kriisit sodista polttoainekustannusten kohoamiseen. Sisukas suomalainen Finnair on aina onnistunut navigoimaan tiensä erilaisten turbulenssien läpi. Pohjoiset olot ovat pakottaneet hiomaan toiminnan laadun huippuunsa, mikä on lisännyt entisestään Finnairin mainetta luotettavana lentoyhtiönä.

Suomen maantieteellistä sijaintia moititaan usein syrjäiseksi, mutta lentoliikenteen kannalta se on osoittautunut erinomaiseksi. Tätä etulyöntiasemaa hyödyntäen Finnair on toiminut edelläkävijänä niin uusien reittilentojen aloittamisessa kuin uusimpien konetyyppien käyttöönotossa. Finnairoli ensimmäinen länsieurooppalainen lentoyhtiö, joka lensi välilaskutta Euroopasta Kiinaan, ja 1980-luvulla ainoa suoria lentoja Länsi-Euroopan ja Japanin välillä tarjonnut yhtiö. Kykyä katsoa kauas tulevaisuuteen on käytetty myös kalustohankinnoissa Finnairin ottaessa käyttöön uutta lentokoneteknologiaa ensimmäisten joukossa. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa maltillisen kokoinen Finnair on usein onnistunut olemaan askeleen isompiaan edellä.

Yhtiön ensimmäinen kone, Junkers F 13, aloitti lentonsa 1924.

Suomessa ei vielä tuolloin ollut ainuttakaan maalentokenttää, joten ilmojen teille noustiin vedestä tai jään päältä. Ensimmäinen lento kuljetti postia Helsingistä Tallinnaan, ja matkustajamäärä koko vuoden ajalta oli maltillinen 269. Sotien aikana toiminta oli sotilasviranomaisten alaisuudessa, ja sotien jälkeen lentoyhtiön osake-enemmistö siirtyi valtiolle. Finnair-nimi otettiin virallisesti käyttöön 1968.

Lentomatkustamisen merkittävin murros tapahtui 1990-luvun loppupuolella, kun reittien ja lippuhintojen sääntely loppui. Täysin uudenlaisessa kovassa kilpailutilanteessa aiemmin avattuihin Aa-sian-reitteihin panostaminen antoi Finnairille väylän kasvaa. Aiemmin Finnair oli keskittynyt lennättämään suomalaisia maailmalle, mutta muutosten myötä maailmalta lennettiinkin Suomeen ja Suomesta eteenpäin.

Isänmaallisena ilmailun edelläkävijänä Finnair panostaa ensiluokkaisen kaluston lisäksi palveluun. Asiakaskokemus matkustamossa on lämmin, välitön ja aidosti pohjoismainen, mikä kerää kiitosta kansainväliseltä asiakaskunnalta vuodesta toiseen. Vuosien varrella Finnair on omalta osaltaan osallistunut vahvasti myös viennin edistämiseen ja Suomen tunnettuuden parantamiseen. Nokian puhelimet ovat levinneet maailmalle sinivalkoisten siipien kuljettamana lentorahtina, ja lennoillaan Finnair on tutustuttanut kaukomaiden matkaajia niin Muumien kuin Marimekonkin maailmaan.

Finnairin menestys ja maine eivät ole syntyneet hetkessä, vaan ne ovat pitkäjänteisen ja johdonmukaisen kehittämisen tulosta. Aero-yhtiön ajoista tähän päivään Finnair on kyennyt reagoimaan maailman muutoksiin ja mullistuksiin säilyttäen maineensa luotettavana ja turvallisena lentoyhtiönä. Vankka lähes sadan vuoden kokemus lentoliikenteestä on ollut tukeva pohja kansainvälisesti menestyvälle lentoyhtiölle.


arvostettuуважаемый; соответственной превосходная степень сравнения — arvostetuin (arvostetuimma-) самый уважаемый

edelläkävijaпервопроходец, пионер (у этого слова в русском не только советское значение, если что)

etulyöntiasema — фора

ilmailuвоздухоплавание

lentoyhtiöавиакомпания

luotettavaнадёжный

maineслава

pitkäjänteinen — упорный, настойчивый

rahtiгруз

sääntelyрегулирование; в данном случае — на цены и маршруты, то есть в конце 90-х годов была проведена дерегуляция, она же — или оно же: отмена или сокращение государственного регулирования в определенной сфере общественных отношений. Как правило, означает уменьшение государственного контроля над тем, как ведется бизнес в той или иной области, например, для стимулирования свободной конкуренции на рынках.

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2022/04/11/finnair-sinivalkoinen-ja-sopivan-kokoinen-lentoyhtio-tekst/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.