Жизнь как история: Takaisin työelämään | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Takaisin työelämään


Рассказ из серии «Жизнь как история«, где на простом финском рассказывается о повседневной жизни обыкновенных финнов. 


 Takaisin työelämään


Olen Anne Anttila, kahden lapsen äiti. Viljo on eskarissa* ja Veera päiväkodissa. Veeralla on nyt uhmaikä: eilen päiväkodista otettiin yhteyttä minuun ja kerrottiin, että Veera on purrut toisia lapsia. Olen neuvoton. Yksinhuoltajana on muutenkin hankalaa.

Menin naimisiin ensirakkauteni kanssa, mutta pari vuotta sitten erosimme. Olen ollut kotihoidon tuella lasten kanssa tähän asti. Nyt tuki loppui, koska Veera täytti kolme. Haluaisin jo kovasti päästä työelämään, lapset ovat ihania, mutta olen kyllästynyt kotona olemiseen. Ammatillinen osaaminenkin alkaa olla jo ruosteessa.

Lukiossa olin hyvä matematiikassa ja kiinnostunut kaupan alasta. Siksi opiskelin merkonomiksi. Opiskeluaikana tein oman alan töitä kesäisin pienessä kangastukkuliikkeessä, jossa hoidin myös laskutusta. Vuonna-96 pääsin samaan firmaan tekemään äitiysloman sijaisuuden. Työssä huomasin, että en osannut tarpeeksi hyvin ruotsin kieltä. Siksi ilmoittauduin asiakaspalveluruotsin kurssille. Kurssin jälkeen jäin kuitenkin aika pian äitiyslomalle. Minulla on siis aika vähän työkokemusta ja se harmittaa. Pelkään, että minun on vaikea löytää työtä, koska olen ollut monta vuotta kotona. Nykyään työelämä muuttuu nopeasti ja kaupan alan töissä tarvitaan paljon atk-osaamista. Minä en ole päivittänyt omia taitojani, joten ehkä pitäisi mennä taas kurssille.

Minulla on paljon harrastuksia. Käymme tyttöporukalla usein tanssimassa. Joskus käyn sauvakävelyllä. Lapsesta asti olen kuulunut 4H-yhdistykseen** ja olen vieläkin aktiivisesti mukana toiminnassa. Tänä kesänä teemme retken Lappiin. Minä olen hoitanut matka järjestelyt ja suunnitellut ohjelmaa. Olen mielestäni hyvä organisoimaan ja idearikas. Minulla on taas uusi loistava idea: perustan romanttisten elokuvien kerhon sinkuille. Ties vaikka tapaisin itsekin siellä elämänkumppanin. Toivon, että tulevaisuudessa minulla on vakituinen työpaikka ja että löytäisin turvallisen miehen, jonka kanssa voisi jakaa vastuuta perheestä.


На русском языке:

Показать

 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/12/19/zhizn-kak-istoriya-takaisin-tyoelamaan/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.