Жизнь как история: Joonas sairastaa nettiriippuvuutta | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Joonas sairastaa nettiriippuvuutta

Рассказ из серии «Жизнь как история«, где на простом финском рассказывается о повседневной жизни обыкновенных финнов.


Olen 24-vuotias, eikä minulla ole vielä ammattia eikä työpaikkaa. Aloitin juuri työharjoittelun kaupungin mediapajalla. Suoritin lukion viidessä vuodessa ja sain ihan hyvät paperit. Olisin ehkä voinut päästä ylioppilaaksi jo aikaisemmin, mutta luokattomassa lukiossa pitää ottaa itse vastuu kurssien suorittamisesta, enkä ollut kovin hyvä siinä. Harrastan tietokoneita ja illat kuluivat koneen kanssa. Äiti halusi, että haen ammattikorkeakouluun. Sain sieltä opiskelupaikan tradenomilinjalla ja muutin opiskelija-asuntoon. Alusta asti opiskelu vaikutti vähän tylsältä, ja koska opiskelija-asunnoissa oli ilmainen laajakaista, viihdyin enemmän Internetissä kuin koulussa. Vähitellen vuorokausirytmi kääntyi niin, että valvoin yöt ja nukuin päivät. Opiskelusta ei tullut mitään, ja vuoden kuluttua minulla oli vain kymmenen opintoviikkoa. Kela katkaisi minulta opintorahan. Jouduin muuttamaan takaisin kotiin. Vanhemmat olivat vihaisia minulle. Lopetin opinnot ja makasin kotona vuoden päivät. Äiti yritti järjestää asioitani, mutta en jaksanut yrittää mitään ja olin masentunut.

Olin viikon työharjoittelussa mikrotukitehtävissä, mutta se loppui, kun en jaksanut aamulla mennä kahdeksaksi työhön.

Nyt asiat ovat paremmin. Käyn terapiassa nuorisopolilla ja olen tajunnut, että minulla on nettiriippuvuus. Olen sopinut terapeutin kanssa, että käytän tietokonetta vain päiväaikaan. Joskus on todella vaikeaa laittaa kone kiinni illalla. Sain mielenkiintoisen työharjoittelupaikan kaupungin mediapajalta. Minulla on hyvä, jämäkkä ohjaaja. Hän vaatii minulta paljon ja pidän siitä. Suunnittelemme kaupungin nuorisotoimen nettisivuja. Otan myös valokuvia kaupungin tiedotuslehteen. Olen todella kiinnostunut media-alasta ja lähden ehkä opiskelemaan media-assistentiksi. Vähän harmittaa, että meni pari vuotta ihan hukkaan, mutta toisaalta olen vielä nuori ja ehdin opiskella hyvin ammatin. Toisaalta se, että tiedän niin paljon tietokoneista, on myös vahvuuteni.


Перевод: 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2014/11/13/zhizn-kak-istoriya-joonas-sairastaa-nettiriippuvuutta/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.