Perheeni * Учебный текст для чтения | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Perheeni * Учебный текст для чтения

Учебный тест на финском уровня владения языком ниже среднего. С переводом на русский для самопроверки.Perheen, josta riippuu jokaisen yleinen hyvinvointi, työssä menestyminen, terveys ja hyvä mieliala, tulisi olla tiiviisti yhdessä. Perhe on tärkein asia ihmiselle. Minun perheeni on melko suuri. Minulla on äiti, isä, sisko ja veli, isoäitejä ja isoisiä, täti, setä sekä serkut. Me tietysti asumme eri paikoissa, mutta kokoonnumme erityisesti suurten perhejuhlien yhteydessä, kuten jouluna, uutena vuotena, pääsiäisenä sekä syntymä- ja hääpäivinä.

Asun vanhempieni ja veljeni kanssa. Sisareni meni naimisiin ja asuu nyt miehensä kanssa.

Äitini on hyvin kaunis. Hän on pitkä ja solakka, ja hänellä on kastanjan väriset hiukset. Hän on neljäkymmentäneljä vuotta, mutta hän näyttää hyvältä ja vaikuttaa paljon nuoremmalta. Sisareni muistuttaa häntä kovin. Äitini työskentelee biologianopettajana koulussa. Hän pitää ammatistaan.

Minä sen sijaan muistutan isääni. Hän on pitkä ja leveä vaaleine hiuksineen ja harmaine silmineen. Hän on neljäkymmentäkuusivuotias. Isäni tykkää laulaa, ja kun me olemme kotona ja meillä on vapaata aikaa, minä soitan kitaraa ja laulamme yhdessä. Isäni työskentelee eräässä firmassa ohjelmoijana. Hän tietää kaiken tietokoneista ja tietokoneohjelmista ja hän on usein työmatkoilla. Vanhempani ovat olleet naimisissa kaksikymmentäkuusi vuotta. Heillä on paljon yhteistä, mutta eri maut musiikissa, kirjoissa, elokuvissa ja urheilussa. Isäni esimerkiksi pitää kauhuelokuvista, kun äiti taas saippuaoopperoista. Isäni harrastaa tennistä, kun äitini ei harrasta mitään urheilua. Mutta molemmat vanhempani jumaloivat lapsiaan.

Sisareni Jelena on kaksikymmentäviisi vuotta. Hän on naimisissa ja hänellä on jo oma perheensä. Hän työskentelee kirjanpitäjänä eräässä yhteisyrityksessä. Hänen miehensä on tiedemies, joka päätti jatko-opintonsa ja työskentelee nyt joidenkin projektien parissa. Vähän aikaa sitten heille syntyivät kaksoset: poika ja tyttö.

Veljeni Boris on yksitoista vuotta vanha. Hän opiskelee espanjan kieleen erikoistuneessa koulussa. Vähän aikaa sitten hän matkusti kuukaudeksi vaihtoon Madridiin ja toi palatessaan perheellemme runsaasti lahjoja.


Перевод:

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2019/07/31/perheeni-uchebnyj-tekst-dlya-chteniya/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.