Arjen taitaja * Тексты на упрощенном финском | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Arjen taitaja * Тексты на упрощенном финском

В данной записи будет несколько фрагментов из книги Эйа Хелин (Eija Helin) Arjen taitaja, что можно перевести с некоторым усилием как «Умелец будней», написанной на упрощенном финском и посвященной всяким разным повседневным вопросам, которые решает человек в своей жизни.


Omaan kotiin

Muuttaminen pois kotoa on iso asia elämässä. Muuttaminen voi tuntua hienolta. Samalla se on jännittävää, ehkä jopa pelottavaa. Joidenkin ihmisten mielestä yksin asuminen voi tuntua vaikealta. Silloin voi miettiä, haluaako muuttaa asumaan yhdessä jonkun kaverin kanssa. Jos kotona on ollut jostain syystä vaikea asua, muuttaminen pois kotoa saattaa tuntua helpottavalta.

Omassa kodissa asuminen vaatii itsenäistymistä, sitä, että ottaa vastuun omasta elämästä. Silloin täytyy miettiä monia kysymyksiä:

Missä ja miten haluan asua?

Millaista työtä haluan tehdä ja miten valmistun ammattiin?

Mihin käytän rahani?

Miten saan rahani riittämään?

Itsenäistyminen ei tarkoita, että sinun pitää pärjätä yksin. Voit saada tukea elämän eri tilanteisiin perheeltä ja ystäviltä. Voit saada tukea myös Kelasta, kunnan sosiaalitoimesta, seurakuntien diakoniatyöltä sekä eri järjestöjen kautta. Itsenäinen elämä vaatii ponnistelua omien päämäärien saavuttamiseksi, itseensä luottamista ja pettymysten sietämistä.

Теперь устно и с комментариями.


 

Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2019/05/13/arjen-taitaja-teksty-na-uproshhennom-finskom/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.