Жизнь как история: Sihteeri Eijan työpäivä | Финляндия: язык, культура, история
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПОМОЧЬ САЙТУ МАТЕРИАЛЬНО - БЕЗ ВАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ ОН СУЩЕСТВОВАТЬ НЕ СМОЖЕТ!

Жизнь как история: Sihteeri Eijan työpäivä

Sihteeri Eijan työpäivä


Työskentelen oppilaitoksessa sihteerinä. Työpäiväni alkaa kello kahdeksan. Avaan aina ensin oppilaitokseen tulleen postin. Sitten luen oman sähköpostin, jossa on aina yllätyksiä. Näistä molemmista tulee paljon jatkotyötä. Kaikki lähtevä ja tuleva posti täytyy diarisoida. Joskus tulee postia ihmisille, jotka eivät enää ole meillä töissä, ja minun täytyy ilmoittaa lähettäjille asiasta. Sitten teen arkistointityötä ja hoidan rehtorin kanssa paperiasioita. Vien esimerkiksi sopimuksia allekirjoitettavaksi. Hoidan rehtorin puolesta myös koulutusten hankintaan ja työsopimuksiin liittyviä asiakirjoja. Lisäksi vastaan puhelimeen ja ohjaan kyselijöitä eteenpäin oikealle henkilölle.

Hoidan työntekijöiden matkajärjestelyt. Vien työntekijöiden matkamääräykset kehityspäälliköille ja sen jälkeen rehtorille. Hoidan juna- ja lentolippujen varaukset, kilpailutan bussit ja varaan hotellit. Minun täytyy huolehtia matkalle lähtevien vakuutuksista. Tänään minun piti lisäksi tilata henkilökunnalle uusia käyntikortteja.

Tehtäväni on kirjoittaa asiakirjoja. Minun vastuulla on myös tarkistaa, että asiakirjat ovat oikeanmuotoisia ja niissä on oikeat logot. Päivän aikana teen esitepohjia ja lähetän niitä eteenpäin. Vastaan lehti-ilmoitusten sisällöstä ja toimitan ne lehteen. Minä huolehdin myös todistuksista: ensin teen listat koulutukseen osallistuneista ja sitten kirjoitan todistukset. Tänään vuorossa oli työturvallisuuskortin suorittanut ryhmä. Lopuksi kirjasin tiedot oppilaitoksen tietokantaan ja postitin todistukset opiskelijoille.

Oppilaitoksessa käy päivittäin vieraita, ja minä esittelen heille talon toimintaa ja tiloja. Tapaan usein esittelijöitä, jotka tulevat tarjoamaan esimerkiksi toimistotarvikkeita tai liikelahjoja. Jos jollakin työntekijällä on merkkipäivä, minä ostan lahjan ja huolehdin onnittelutilaisuuden järjestämisestä. Järjestän ohjelmaa myös henkilökunnan koulutus- ja virkistyspäiviin. Lisäksi päivitän oppilaitoksen Internet-sivuja ja Intra-verkkoa sekä oppilaitoksen sisäistä puhelinluetteloa.


diarisoida – плохой (очень плохой) финский – и при этом модный сейчас: от английского to diarize – заносить в дневник, записывать в дневник, имеется в виду (наверное): ежедневно (или подневно) регистрировать

rehtorin puolesta – за ректора, от имени ректора (тут скрывается финская реалия – секретарь в России и sihteeri в Финляндии – немного разные вещи, финский секретарь имеет больше полномочий по принятию решений – это видно и из самого текста)

kehityspäällikkö – начальник по развитию, директор по перспективному проектированию (?) – переводы должностей иногда вызывают сложность

kilpailuttaa – проводить тендер (то есть делать отбор из нескольких коммерческих предложений в поисках самого выгодного)


На русском языке:

Показать
Послать ссылку в:
  • Добавить ВКонтакте заметку об этой странице
  • Facebook
  • Twitter
  • LiveJournal
  • Одноклассники
  • Blogger
  • PDF

Постоянная ссылка на это сообщение: https://www.suomesta.ru/2015/02/11/zhizn-kak-istoriya-sihteeri-eijan-tyopaiva/

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован.